Er dette Norges heldigste veteranbileier?

Mercedes Flom Odda_Oppslag

Foto: Olaf Hernes

Vi har hatt mye ekstremvær i det siste. Liv har blitt ødelagt, barndomshjem har blitt feid avgårde med enorme vannmasser og skader for vanvittige summer har blitt forårsaket. Da varmer det å høre at ikke alt gikk tapt: Samlerobjektet som sto i denne garasjen overlevde mot alle odds.

Mercedes Flom Odda_1

Like hel! Ikke en dråpe vann har trengt inn i garasjen hvor den flotte Mercedesen bor. Foto: Olaf Hernes

Forestill deg følgende skrekkscenario: Du er den stolte eieren av en 1966-modell Mercedes 220 S, en staselig Heckflosse med lang og spennende historie. Den har sin egen dedikerte garasje som befinner seg i hagen utenfor huset ditt, hvor du alltid har den under oppsikt og kan ha full kontroll.

Flom_1

Her fosser vannet forbi garasjene. Området ble evakuert av frykt for at gassbeholderen til høyre for vannmassene skulle gå i lufta. Foto: Valbjørg Sekse

Så skjer det: En brå og uanmeldt flom sender elva som renner like ved over sine bredder. Vannet finner nye veier og presser seg gjennom boligfeltet, rett mot garasjen hvor Mercedesen står. Før du får anledning til å reagere, har elva laget et dypt leie rett forbi og rundt garasjebygget. Det er bare et tidsspørsmål før hele området raser ut og blir med de enorme vannmassene nedover dalen.

Mercedes Flom Odda_2

Det skal nesten ikke være mulig å ha så flaks. Mange i bygda fikk husene revet opp med rota under skrekkflommen, men Olafs garasje og Heckflosse-Mercedesen står like støtt. Foto: Olaf Hernes

Så kan du forestille deg gleden eieren følte da vannet endelig trakk seg tilbake og han kunne inspisere garasjen og dens innhold. Følelsen da han åpner døra og ser at ikke en eneste dråpe har kommet gjennom gulv eller vegger. At bilen er like hel og ikke har rørt seg en tomme: Den har rett og slett «sovet» gjennom hele marerittet!

– Tre hus i vårt nabolag ble tatt. Huset mitt fikk også skader, men garasjen sto like støtt. Vann strømmet på alle kanter, så det er helt utrolig at det gikk så bra som det gikk, forteller Olaf.

– Vi har aldri sett en så stor flom i Odda før. Dette var helt vilt. Vannmengdene i elva har blitt registrert i over 110 år og dette sprengte alle tidligere målinger.

Lokalsamfunnet Odda kommer alltid til å være preget av denne alvorlige hendelsen. Da er det godt å se at Moder Jord ikke lot sin vrede gå utover alt og alle: Det kan nesten virke som om værgudene er svake for klassiske kjøretøy…

Mercedes Flom Odda_3

Dette nydelige eksemplaret fra 1966 ble importert til Norge i 1968 og kommer til å overleve i mange år til, takket være en god dose flaks. Foto: Olaf Hernes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s