Slik ble Volvo Amazon markedsført på TV

Volvo Reklame_1

Hva kan være nostalgisk, tøft, morsomt (både bevisst og utilsiktet), fullstendig politisk ukorrekt og til tider helt uforsvarlig? Svar: Gamle bilreklamer på TV. Til og med «streite» Volvo kunne dra strikken relativt langt. Bare se på denne samlingen av reklamesnutter fra inn- og utland…

Volvo Reklame_5

Volvo Amazon ble sterkt markedsført gjennom stillbilder, radioreklamer og TV-reklamer da den ble lansert i 1956. Mange hadde til dels sterke påstander og bruk av humor som på den tiden var innafor, men som ville ha betydd karrieremessig selvmord i reklamebransjen hvis de ble lansert i dag.

Volvo Reklame_3

En svensk entusiast har tatt seg bryet med å samle de beste Volvo Amazon-reklamesnuttene fra denne herlige perioden, som inneholder noen helt fantastiske utsagn. Filmen åpner med en svensk reklame som proklamerer at Amazon er «stark som en elefant, smidig som en panter, skön som en Venus, snabb som en svala», og ikke minst «bekvem som en lenstol».

Volvo Reklame_6

Spesielt artig er den norske reklamen, produsert av Starfilm AS, med en rød Amazon med hvitt tak i hovedrollen. Her blir naboene så satt ut av sin egen misunnelse at de forlater sønnen sin og bare trasker formålsløst nedover gata, som måpende beundrer det røde gliset.

Volvo Reklame_8

Men best av alle er utvilsomt den amerikanske reklamen, som ikke bare viser en Amazon som blir kjørt fullstendig i filler på en dårlig vei, men som også lirer av seg følgende utsagn: «You can drive a Volvo like you hate it. Cheaper than psychiatry.» Noe utypisk Volvo, som vanligvis oppfordrer til trygg ferdsel i trafikken…

Volvo Reklame_7

Bedre blir det ikke da versjonen med automatgir blir introdusert, så klart med argumentet «da kan endelig kona greie å kjøre den også»…Sett av ti minutter og la denne snutten ta deg tilbake til en tid der begrepet «politisk korrekthet» ikke eksisterte..!

En kommentar om “Slik ble Volvo Amazon markedsført på TV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s