Dagens lykkepille: Toyota Corolla KE30

Toyota Corolla KE30_6

Å kjøpe bil etter farge er noe få bilentusiaster vil innrømme at de gjør. Men sannheten er nok at svært mange lar seg sjarmere av en spesiell nyanse, som får følelser til å blusse opp for modeller en tidligere gikk hus forbi. Som denne flotte Corollaen fra 1976, i sin herligste syttitallsprakt..!

Toyota Corolla KE30_7

Syttitallet var en deilig tid for bilfarger. Det var ikke før mot slutten at paletten begynte å falme og stadig trasigere lakknyanser ble tilgjengelig, mens de gode, gamle knæsje fargene forsvant en etter en. Mørkebrune, gråe og sorte biler ble mer og mer vanlig mot slutten av syttitallet. Heldigvis fantes det unntak.

Toyota Corolla KE30_8

Toyota Corolla KE30_2

Denne Corollaen har gått hele sitt liv på vestlandet, de fleste årene innerst mellom trange fjell i bygda Vik i Sogn. Der har den bltt tatt godt vare på og har vært skjermet for vær og vind. Noen eiere har kommet og gått, men kjærligheten har vært konstant. Noe den også bærer preg av.

Toyota Corolla KE30_9

Toyota Corolla KE30_3

Eieren må dessverre adoptere bort denne gule skatten av en Corolla, som nettopp er EU-godkjent og fungerer akkurat som en Toyota skal. Det eneste som ikke fungerer, ifølge selger, er klokka i dasjbordet. Noe sier meg at den bare trenger litt overbevisning for å tikke i takt med motoren, den og.

Toyota Corolla KE30_1

Om ikke annet vil garantert bilen lyse opp vintermørket på vei til sitt nye hjem. For slike farger ser en ikke på biler i dag. Men på syttitallet hadde både Volkswagen Passat, Toyota Corolla og Ford Escort de mest herlige og varmeskapende toner i skallet. Det hadde ikke vært helt feil med en renessanse i så måte.

Toyota Corolla KE30_11

En kommentar om “Dagens lykkepille: Toyota Corolla KE30

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s