Nå kan du se Steve McQueens «Le Mans» i full lengde på nettet

Le Mans Steve McQueen_1

Steve McQueen var ikke som alle andre Hollywood-helter. Den dedikerte bilentusiasten var håpløst forelsket i racing og fanatisk opptatt av autentisitet. I 1971 kom denne filmen hvor han jobbet hardt både foran og bak kamera. Hvis du ikke har sett den, har du nå sjansen til å gjøre det gratis..!

Le Mans Steve McQueen_2

Av en eller annen grunn har den rukket å ligge ute på Youtube i nesten to år uten at jeg har fått det med meg. Da jeg klikket meg inn på den, strømmet minnene på. McQueen spiller den amerikanske sjåføren Michael Delaney, som kjører en Gulf-sponset Porsche 917. Motstanderen er tyske Erich Stahler i en Ferrari 512LM.

Le Mans Steve McQueen_5

Under den klassiske Hollywood-overflaten (som selvfølgelig involverer ei pen dame) er denne filmen så autentisk som det får blitt. Steve McQueen hadde faktisk tenkt å delta i 24-timersløpet på Le Mans med en Porsche 917 sammen med Jackie Stewart i 1970, men fikk ikke lov på grunn av manglende forsikring. Teamet havnet på andreplass i årets 12-timersløp på Sebring i en Porsche 908/2, en bil som senere ble brukt som kamerabil under det ekte Le Mans-løpet.

Le Mans Steve McQueen_4

Kamerabilen, som ble kjørt av Herbert Linge og Jonathan Williams, var heller ingen sinke. Den havnet på en overraskende niendeplass totalt, til tross for å være lastet med tungt kamerautstyr som ikke akkurat ga aerodynamiske fordeler. På denne tiden var Mulsanne-strekken fri for kurver, noe som gjorde at hastighetene gjerne kunne nærme seg 400 kilometer i timen.

Le Mans Steve McQueen_6

Her snakker vi altså om et sjeldent stykke film, hvor en kan være vitne til livsfarlig kjøring fra ende til annen – mye hentet fra det faktiske løpet i 1970, mens andre deler er filmet senere. I samme høye tempo, så klart – McQueen ville aldri akseptert noe annet… Faremomentet ble understreket da en av filmsjåførene, racingsjåføren David Piper, krasjet og mistet deler av det ene benet. Sånn var racing på den tiden, og filmen er ikke noe dårligere.

Klar, ferdig, hent popcorn!

Le Mans Steve McQueen_3

En kommentar om “Nå kan du se Steve McQueens «Le Mans» i full lengde på nettet

  1. «Le Mans (1971 Steve McQueen YouTube-kontoen tilknyttet denne videoen, er sagt opp på grunn av flere tredjepartsvarsler om brudd på opphavsretten.»

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s