Dagens lykkepille: Ford Granada MKII

Ford Granada_19

Mer enn 50 000 norske bilkjøpere valgte Ford Granada da de skulle kjøpe ny bil mellom 1972 og 1985. En av disse har greid å overleve mer enn tredve år på norske veier og ser like pen ut i dag som da den var ny. Nå er denne tidsmaskinen til salgs. Føler du Granada-kallet?

Ford Granada_5

Ford Granada_6

Det er egentlig helt unødvendig å skrive en lang avhandling om dette smykket. Her snakker bildene helt for seg selv. Den ble solgt ny i november 1984 og registrert i Steinkjer. Det har det åpenbart ikke vært mye salt på veiene opp gjennom åtti- og nittitallet, hvis en skal dømme ut fra den flotte tilstanden.

Ford Granada_7

Ford Granada_8

Det hjelper også at bilen har hatt en eier fra den var ny til i fjor, noe som alltid er godt nytt for entusiaster som drømmer om en velholdt perle. Selger opplyser som en kuriositet at bilen aldri har fått radio eller stereoanlegg montert, noe som antyder at eieren trivdes godt med motorlyden.

Ford Granada_15

Ford Granada_17

Ford Granada_13

Og det skjønner vi for såvidt godt. Under panseret sitter en 2,3-liters V6 som maler pent under pådrag. Her er det bare å sette seg inn i det tilsynelatende prikkfrie interiøret, vri om nøkkelen og la tidsmaskinen ta deg med tilbake til begynnelsen av åttitallet…

Ford Granada_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s