Dagens lykkepille: Toyota Corona

Toyota Corona_3

Foto: Moelv Bil AS

En av de mest glemte Toyota-modellene på veteranbilmarkedet, er Corona. En solid, pålitelig, elegant og trivelig japaner som det gikk flere tusen av her i Norge. Hvorfor dagens lykkepille enda ikke er solgt, er derfor et stort mysterium. Her er det mulig å skaffe seg en flott bruksveteran til en rimelig penge.

Toyota Corona_4

Foto: Moelv Bil AS

Den første gangen jeg så Corona-navnet, regnet jeg med at noen bare hadde stavet Corolla-navnet feil. Dette trodde jeg faktisk helt til jeg så en Corona i levende live og kunne lese logoen på bakluka med egne øyne. Da fant jeg ut at det var litt usannsynlig at Toyota selv slet med stavingen…

Toyota Corona Reklame_9

Toyota-eiere er som kjent noen villbasser som må holdes i stramme tøyler… Foto: Faksimile, Toyota-reklame

Corona var en helt egen modell som kom allerede i 1957 – da satt sammen av delerester fra andre utgående modeller. Først i 1960 begynte ting å ta seg opp, Corona fikk nye klær og eget understell og ble solgt i USA som Toyota Tiara. Dette var en av de første japanske bilene som kunne kalles en suksess over dammen.

Toyota Corona Reklame_1

En drøss Toyotaer, hvorav flesteparten Corona, venter på båttransport fra Japan til eksportlandene. Foto: Arkivbilde, Toyota

Toyota Corona_6

Foto: Moelv Bil AS

Toyota Corona_8

Foto: Moelv Bil AS

Her i Norge begynte som kjent Toyota-eventyret med Crown-modellen som ble tatt inn fra 1963. Coronaen fulgte to år senere. På denne tiden hadde Toyota nettopp oppdatert modellen for tredje gang og den så slett ikke verst ut. Den var hakket større og dyrere enn konkurrenten Datsun Bluebird 410, noe som også gjorde seg utslag på salgslistene.

Toyota Corona_2

Foto: Moelv Bil AS

Toyota Corona_9

Foto: Moelv Bil AS

Toyota Corona_10

Foto: Moelv Bil AS

Bilen på bildene er en av rundt 8 000 Corona som ble solgt i Norge. Det var ikke nok til å gi den en plass på topp 10-listen, men den banet nok vei for Corollaen som kom like etter. Dagens lykkepille er et velholdt og flott eksemplar med rødt skai-interiør som bærer lite preg av slitasje.

Selger opplyser at den har fått et nytt lakkstrøk siden originallakken flasset, men at den ellers er holdt så urørt som mulig. Prislappen er satt til 39 000 kroner, så den er i alle fall ikke for høy. Hvor er Corona-fansen? Dette må jo være en perfekt kosebil..!

Toyota Corona_5

Foto: Moelv Bil AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s