Dagens lykkepille: Opel Commodore A

Opel Commodore A_10

Foto: Per C. Foss

Det er ikke hver dag du får sjansen til å kjøpe en flott Opel Commodore av aller første årgang. Enda sjeldnere er det at en slik skatt er tilgjengelig til en fornuftig pris. Dagens lykkepille er et regelrett kupp for den Opel-frelste som ikke er fremmed for å handle sin egen julepresang…

Opel Commodore A_7

Foto: Per C. Foss

Etter å ha tilbudt Opel Rekord med en 2,6-liters rekkesekser som toppmodell siden 1964, ble det etter hvert besluttet å skille ut den sekssylindrede varianten som en egen modell. Denne var basert på Rekord C og ble presentert i 1967 med det tøffe navnet Commodore.

Opel Commodore A_11

Foto: Pressebilde, Opel

Fra lansering var den tilgjengelig med 2,2- eller 2,5-liters sekser, med 95 eller 115 hk. Dette var mye i en bil i denne klassen på slutten av 60-tallet, men allerede samme år ble det tilbydt en sportsmodell kalt GS. Denne fikk dobbel forgasser i stedet for 2,5-literens singelvariant, noe som økte effekten til 130 hk.

Opel Commodore A_2

Foto: Per C. Foss

Dagens lykkepille er en «vanlig» 2,5-liter, men GS-forgasser følger med for den som ønsker ekstra piff. Ellers er dette en nokså spesiell bil i seg selv; den ble tatt inn til Norge fra Tyskland i 1971 og står fortsatt registrert på firmaet «Mekanisk Service» – noe den har gjort i over 40 år.

Opel Commodore A_3

Foto: Per C. Foss

Opel Commodore A_5

Foto: Per C. Foss

Den ble avskiltet i 1981 og har stått lagret i påvente av restaurering siden den gang. Nå er den endelig tilbake på veien med fersk EU-godkjenning og mange flotte turer i vente. Kanskje med deg bak rattet? Alt du trenger for å sikre deg denne skatten, er 48 000 kroner. Den prisen ser jeg liten grunn til å krangle på. Kjenner jeg Opel-fansen rett, er vel bilen borte fra nettet allerede før jeg setter siste punktum i denne artikkelen…

Opel Commodore A_1

Foto: Per C. Foss

En kommentar om “Dagens lykkepille: Opel Commodore A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s