Dagens lykkepille: Volkswagen 1200

Volkswagen Boble 1200_2

Foto: Arild Sand

Som et motstykke til gårsdagens reportasje med ombygde Bobler som tema, kan jeg i dag presentere en dønn original og hundre prosent autentisk 1200 fra 1961. Dette eksemplaret er spesielt på mange måter. Her er sjarmen fra sekstitallet konservert på en perfekt måte..!

Volkswagen Boble 1200_1

Foto: Arild Sand

Det første jeg tenkte da jeg så annonsen på nettet, var at bilen hadde blitt omlakkert i nyere tid. Denne fargen har jeg aldri sett på en original Boble før, men etter litt research fant jeg ut at den faktisk var tilgjengelig på Boble tidlig på sekstitallet. Den heter «L 380 Turkis» og ble bestilt på et lite antall biler som kom til Norge.

Boble Reklame_2

Foto: Faksimile, Volkswagen-brosjyre

En av disse ble solgt den 10. mai 1961 i Tønsberg. Eieren bodde i Sandefjord, hvor den ble en trofast følgesvenn gjennom hele livet. Dette er en av de sjeldne bilene som har blitt pleid som et familiemedlem gjennom mange tiår. Det var ikke før tidlig på 2000-tallet at vennene måtte skille lag. Da var det alderdommen som grep inn. Ikke på Bobla, men hos eieren.

Boble Reklame_1

Foto: Foto: Faksimile, Volkswagen-reklame

Volkswagen Boble 1200_3

Foto: Arild Sand

Bilen gikk videre til et par med sterke følelser for biler og et spesielt forhold til akkurat dette eksemplaret. De siste ti årene har den blitt kosekjørt og holdt i nær perfekt original stand. Varetrekkene som den opprinnelige eieren monterte en gang i tiden (sannsynligvis da bilen var ny) sitter fortsatt på setene. Disse er derfor som nye under.

Volkswagen Boble 1200_7

Foto: Arild Sand

Volkswagen Boble 1200_6

Foto: Arild Sand

Volkswagen Boble 1200_8

Foto: Arild Sand

Den pene, spesielle lakken er også helt original og bærer preg av et utrolig beskyttet liv. Det unike med akkurat dette fargevalget, er at det også er å finne på felgene og på stigtrinnene. Etter å ha tatt en prat med selger på telefon og hørt den flotte historien som hører til bilen, håper jeg bare mer og mer at en eller annen Boble-entusiast kommer seg opp av godstolen og henter hjem denne perlen. Ellers må jeg pantsette et eller annet…

Volkswagen Boble 1200_4

Foto: Arild Sand

1957 Boble Reklame Norge

Da den ovale bakruten ble byttet ut med den rektangulære i 1957, fikk Bobla endelig utseendet som den bevarte gjennom hele 60-tallet (med små variasjoner). Foto: Faksimile, norsk Volkswagen-reklame

2 kommentarer om “Dagens lykkepille: Volkswagen 1200

  1. Nydelig bil! Men den gikk vel ikke til Sandefjord, tidligere eier bodde i Holmestrand, hvor bilen fortsatt finnes 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s