Dagens lykkepille: Mercedes-Benz W123 T

Mercedes W123 250T_1

Foto: Viktor Petersen

En Mercedes av 123-typen er en av de klart mest anvendelige veteranbilene på markedet. Hvis du finner en pen stasjonsvogn med lite rust, har du en praktisk hverdagsbil med stil, kjøreegenskaper og komfort i toppklasse. Finner du en med 250-motoren, får du gode ytelser også.

Mercedes W123 250T_2

Foto: Viktor Petersen

Det er akkurat en sånn som står til salgs i disse dager. Kilometerstanden ligger rundt en kvart million; barnemat til å være en slik bil. Selger opplyser at den har original lakk og ingen rustangrep av betydning. Prislappen på 35 000 kroner er det derfor absolutt ingenting å si på.

Mercedes W123T Reklame_2

Foto: Pressebilde, Mercedes-Benz

Mange hevder at Mercedes W123 er verdens beste bil noensinne. Den er driftssikker og pålitelig, oser kvalitet fra hver eneste skrue og bolt og har kjøreegenskaper og komfort som tåler sammenligning med dagens biler. Både coupé-, sedan- og stasjonsvogn-utgavene er svært ettertraktede objekter på dagens bruktmarked.

Mercedes W123T Reklame_4

Foto: Pressebilde, Mercedes-Benz

Mens mange samlere gjerne sikter seg inn på coupé- og sedanvariantene, går stasjonsvognene gjerne litt under radaren. Disse dukker derfor opp nå og da med særdeles trivelige prislapper og fremstår som ekstremt mye bil for pengene. Dagens lykkepille er i tillegg utstyrt med den deilige rekkesekseren som yter 129 hk.

Mercedes W123 250T_4

Foto: Viktor Petersen

Mercedes W123 250T_5

Foto: Viktor Petersen

Siden motoren har to ekstra sylindre å mate, drikker den også litt mer bensin enn sine firesylindrede brødre. Men ikke så forferdelig mye mer. Det er en svært liten pris å betale for å få den herlige sekserlyden og det ekstra dreiemomentet. En annen fordel er at motoren alltid går med lav belastning, noe som gjør den allerede lave sannsynligheten for motorproblemer enda mindre.

Mercedes W123 250T_9

Foto: Viktor Petersen

Mercedes W123 250T_6

Foto: Viktor Petersen

Interiøret har blitt byttet på et tidspunkt og setene er hentet fra en senere årsmodell. Det er det likevel bare de færreste som bryr seg om; resten av bilen er hundre prosent autentisk. Og ikke minst svært elegant. Dette er en aldeles fortreffelig evighetsmaskin som fortsatt har mange år på veien foran seg.

Mercedes W123 250T_3

Foto: Viktor Petersen

Mercedes W123T Reklame_1

Foto: Pressebilde, Mercedes-Benz

Mercedes W123T Reklame_7

Foto: Pressebilde, Mercedes-Benz

Mercedes W123T Reklame_5

Foto: Pressebilde, Mercedes-Benz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s