Dagens lykkepille: Opel Kadett C

Opel Kadett C_2

Foto: Ståle Nygård

Vi er inne i en god syttitallsbølge her på Huskerdudenbilen.no om dagen! Ingen grunn til å gi seg enda. Hvorfor ikke nyte en skikkelig solstråle av en Kadett C i høstmørket? Denne originale og velholdte bilen står til salgs for 30 000 kroner. Trenger du flere kjøpsargumenter? Les videre!

Opel Kadett C_3

Foto: Ståle Nygård

Opel Kadett er et navn som dukket opp allerede før andre verdenskrig. Den ble produsert mellom 1936 og 1940 og dukket opp etter krigen som russiske Moskvitch 400. Det er likevel svært få som assosierer Kadett-navnet med denne tidlige modellen. De senere utgavene ble innprentet i folks kollektive bevissthet, takket være pent design, lav pris, gode kjøreegenskaper og brede modellpalett.

Opel Kadett C_1

Foto: Ståle Nygård

Kadett A, den første av de «nye» Kadettene, dukket opp i 1962. Denne lille, sjarmerende bilen (blant annet kjent i dag som Richard Hammonds «Oliver») ble erstattet av sin designmessig noe oppblåste etterkommer allerede i 1965. Kadett B levde helt til 1973, da den også ble erstattet – denne gangen av dagens lykkepille, Opel Kadett C.

Opel Kadett C_8

Foto: Ståle Nygård

Dette skulle bli Opels aller siste bakhjulsdrevne Kadett, noe som gjorde den ekstra populær hos ungdommen, akkurat som Ascona og Manta. Derfor er det svært få av disse igjen i dag, siden mange endte livet på taket i ei grøft eller med totalt utslitt drivlinje takket være det som kalles «toillkjøring» nordafjells. Bare se videoen under, så skjønner du hva jeg sikter til…Dette eksemplaret har heldigvis blitt skånet fra folk av arten «toillkaill». Det virker faktisk som om eierne har tatt skikkelig vare på den. På nittitallet fikk den et nytt strøk av den herlige kanarigule originallakken, i tillegg til et tykt tectyllag under. Siden den gang ble bilen lagret innendørs og har stått ubrukt de siste ti årene. I høst ble den vekket fra dvalen og EU-godkjent.

Opel Kadett C_9

Foto: Ståle Nygård

Opel Kadett C_5

Foto: Ståle Nygård

Nå har altså du sjansen til å sikre deg en «toillkaill»-fri Kadett C med mange tusen herlige kilometer foran seg. Har du tredve tusen kroner til overs og varme følelser for Blitz-logoen fra General Motors, kan ikke jeg komme på noe bedre å investere pengene i. Som de sa selv i sine reklamer på 70-tallet: «En ting er sikkert – Opel.»

Opel Kadett C Reklame_1

Foto: Faksimile, norsk Opel-reklame

En kommentar om “Dagens lykkepille: Opel Kadett C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s