Dagens lykkepille: Volvo 245

Volvo 245 GLT_1

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Her har vi en godbit som får enhver nostalgisk bilentusiast til å fryde seg. En dønn original Volvo 245 GLT med turbinfelger, isgrønn metalliclakk og lyst beige stoffinteriør. Her er det bare å sette seg inn, fyre opp, ratte ut på skandinaviske motorveier og koble inn overdrive…

Volvo 245 GLT_3

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Toppmodellen GLT (Grand Luxe Touring) var utgaven alle familiefedre drømte om. Hvis du hadde denne, var du sjefen i gata. Lommeboken avgjorde også hvilken motorisering du kunne unne deg. De fleste gikk for toliteren, eller til nød B21-motoren. De færreste bladde opp for å sikre seg B23-varianten, med hele 136 hk.

Volvo 245 GLT_11

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Volvo 245 GLT_4

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Bilen på bildene har bare rullet 140 000 kilometer på disse tredve årene og bærer preg av å ha vært pent behandlet. Dette eksemplaret har også elektrisk overdrive, servostyring og originalmontert aircondition og alt fungerer som det skal. Hva mer trenger en egentlig?

Volvo 245 GLT_17

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Volvo 245 GLT_12

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Volvo 240 kom så tidlig som 1974 og ble solgt helt til 1994. Dette var Norges mest solgte modell mellom 1975 og 1980, totalt ble det solgt nesten 100 000 eksemplarer her til lands. Det er verdt å huske at dette faktisk var en ganske kostbar bil som ny, noe som gjør salgstallene enda mer imponerende. Til dags dato har ingen greid å matche denne bragden i samme segment.

Volvo 245 GLT_7

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Volvo 245 GLT_6

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Med så mange solgte eksemplarer i Norge er det ikke rart at Volvo 240 har blitt et vanlig syn på veiene. Dessverre har det blitt tynnere og tynnere i rekken de siste årene, siden de mer eller mindre har blitt sett på som forbruksvare. Ungdommen har også lagt sin elsk på den bakhjulsdrevne mursteinen, med det resultat at de enten har blitt kjørt i filler eller ombygd til det ekstreme.

Volvo 245 GLT_16

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Volvo 245 GLT_9

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Derfor er eksemplarer som dette særdeles sjelden kost i dag. For de som synes prislappen på 87 000 kroner virker stiv, anbefaler vi å tenke over følgende: Dette er en bil som lett kan erstatte bil nummer 1 på gårdsplassen, med like god komfort, ytelser, utstyrsnivå og sikkerhet. Så lenge du holder den unna saltlaken på vinterveiene, vil denne by på et problemfritt bilhold så lenge du ønsker. Og verdien vil garantert ikke tape seg heller.

Volvo 245 GLT_19

Foto: Bård Risan / Rud Vintage Garage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s