Dagens lykkepille: Opel Kadett City

Opel Kadett City

Foto: Oddbjørn Jarle Selås

Den tredje generasjonen av etterkrigens Kadett ble den siste Opel-småbilen med bakhjulstrekk. I 1975 kom også Kadett City som et svar på Fords nye Fiesta. En liten, enkel og rimelig tredørs kombi med harmoniske linjer. En bil som ble populær også i Norge.

Opel Kadett City Reklame_1

Foto: Pressebilde, Opel

Kadett-familien hadde frem til dette bestått av todørs sedan, todørs coupé og tredørs Caravan (stasjonsvogn) siden lanseringen av Kadett A på begynnelsen av 60-tallet. Selv om City-utgaven ble sett som en parentes i forhold til de øvrige utgavene da den kom på C-modellen ti år senere, kan dette likevel kalles forgjengeren til de mer moderne småbilene som skulle komme.

Opel Kadett City 3

Foto: Oddbjørn Jarle Selås

Oppfølgeren Kadett D og konkurrentene Ford Escort og Volkswagen Golf tok med seg dette formatet og gjorde det umåtelig populært. Tredørs combi ble suksessoppskriften i dette segmentet, noe som den dag i dag er den mestselgende kategorien i Norge (nå er det riktignok vanligere med fem dører, men tredørsutgavene er fortsatt representert i denne gruppen).

Opel Kadett City Reklame_2

Foto: Faksimile, Opel-reklame

Dagens lykkepille ble kjøpt ny på sørlandet i oktober 1977 og har gått hele livet på de traktene. Selger opplyser at dette er en 1-eiers bil som mer eller mindre har stått sammenhengende i garasje siden eieren gikk bort i 1988. Med bare 69 000 kilometer på klokka, fullstendig hel og original lakk og et velholdt interiør, er dette en bil som kan by på mange gode opplevelser også i fremtiden.

Opel Kadett City 2

Foto: Oddbjørn Jarle Selås

OPel Kadett C Reklame_2

Foto: Faksimile, norsk Opel-reklame 1977

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s