Dagens lykkepille: Volvo 242

242_1

Foto: Peder Hongset

I over 20 år hyllet nordmannen Volvo 240. Nesten hundre tusen eksemplarer ble solgt her til lands. Den lå på salgstoppen i nesten ti år, til tross for å være en kostbar familiebil. Nå kan du få deg et sjarmerende eksemplar fra 1977 til en halv månedslønn.

Volvo 240 Reklame_23

Slik så 240-familiens sortiment ut «over dammen» på midten av 70-tallet. Foto: Faksimile fra Volvo-reklame

Jeg skjønner det egentlig ikke selv – hva er det som tiltrekker meg ved denne bilen? Sett med skeptiske øyne er dette en rullemalt ungdomsbil som har gått nærmere 300 000 kilometer. Men det er noe her – noe som glitrer. Og akkurat som det ikke er røyk uten ild, glitrer det sjelden slik uten at det skjuler seg en diamant under overflaten.

242_6

Foto: Peder Hongset

242_5

Foto: Peder Hongset

Selv om den er rullemalt, er det i alle fall forsøkt å tilnærme seg den originale grønnfargen – en farge som står svært godt til det originale brune interiøret. Hvordan tilstanden på setene er under trekket, sier annonsen ikke noe om – men hva gjør vel et rift eller to i setet på en ellers velholdt Volvo til 16 000 kroner?

242_4

Foto: Peder Hongset

Volvo-entusiasten har sikkert allerede lagt merke til at dette er et av de tidlige eksemplarene med runde frontlykter, et designelement som forsvant i 1979 da modellen fikk en facelift med firkantede lykter. 242-modellen ble droppet i 1984, noe som bare gjør den ytterligere ettertraktet.

Volvo 240 Reklame_5

Etter 1979 fikk 240 firkantede frontlykter. Foto: Volvo

Selgeren opplyser at bilen har lite rust og nylig fått stell under panseret. Dette er kanskje ikke bilen Volvo selv ville ha kjøpt og brukt i utstillingen sin, men her er det mye sjarm og glede i en bil som for mange betydde starten på et langt og trofast forhold til den svenske sikkerhetsgiganten.

242_7

Foto: Peder Hongset   

Volvo 240 Reklame_7

En tidlig firedørs 244. Foto: Volvo

Volvo 240 Reklame Norge_7

På 70-tallet kunne du nesten kjøpe Volvo på postordre… Foto: Faksimile fra Volvo-reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s